Frågor och svar

Här kan du läsa våra vanligaste frågor och svar.

Frågor om leveranser

Leveranstiden varierar per vara beroende på om varan är lagerförd eller ej. Beställningsvaror och tillverkningsvaror tar längre tid att leverera än lagervaror. Vid varje vara i webbshopen står aktuell leveranstid. Kontakta oss om du har fundering kring leveranstiderna.

Mindre varor skickas till ombud medan större och/eller tyngre varor levereras med hemleverans. Ni får en avisering till mobilnumret som ni har uppgett i beställningen med mer information kring leveransen och eventuell utkörning. Om leverans sker med hemleverans får ni möjlighet att boka in en dag som passar er. Chauffören kontaktar er vanligtvis cirka 30 min innan leveransen kommer att ske. Vi använder oss av DB Schenker från vårt eget lager samt flera av de större transportfirmorna vid leverans direkt från leverantör. Vi erbjuder tyvärr inte någon expressleverans.

Det går utmärkt att ändra leveransadress, detta gör du i kassan genom att välja ”annan leveransadress”. Observera att detta endast gäller vid direktbetalning. Du kan direktbetala via kort-, direkt- eller förskottsbetalning. När varan har lämnat lagret går det inte att ändra leveransadressen. Därför är det extra viktigt att du innan ordern genomförs och godkänns kontrollerar att leveransadressen är helt korrekt.

Vid hemleverans:

Chauffören skall notera skadan på fraktsedeln tillsammans med dig vid synlig godsskada. Detta är viktigt för att friställa dig som kund från ansvar över den uppkomna skadan. Skadan skall dokumenteras med foto, även i de fall du upptäcker skadan på varan när du tagit av emballaget. En skada måste anmälas till oss inom 5 dagar.

Vid leverans till utlämningsställe:

Dokumentera skador på emballage genom att fota dem. Har även varan blivit skadad är det viktigt att du även dokumenterar skadan genom foto eller film (välj det som bäst tillämpas för att påvisa skada) mejla dessa bilder tillsammans med ordernummer till kundservice@rorfokus.se så hjälper vi dig vidare.

En ”lagervara” finns lagerförd och är redo att skickas ut till dig, dock kan lagervaror ta slut och vi förbehåller oss rätten att leverera vid ett senare tillfälle om slutförsäljning skulle ske.

En ”beställningsvara” behöver vi beställa innan vi kan leverera den till dig, därför har dessa varor något längre leveranstid än ”lagervaror”.

En ”tillverkningsvara” är något som tillverkas efter dina önskemål. Det kan handla om specifika mått, specifik färg eller annan anpassning. Dessa varor erbjuder vi ingen ångerrätt på då de tillverkats specifikt efter dina önskemål.

I vissa fall kan vi senarelägga din leverans, maila in till oss så hjälper vi dig, kundservice@rorfokus.se.

Vi försöker alltid samleverera så gott det går. Kontakta vår kundsupport för hjälp.

Ja vi kan hjälpa dig med att delleverera dina varor, kontakta vår kundservice.

Frågor gällande returer

Kontakta vår kundservice på kundservice@rorfokus.se så hjälper vi dig vidare med en retursedel. Kunden har rätt att undersöka varan innan eventuell retur. Undersökningen ska göras med försiktighet och inte vara mer omfattande än nödvändigt. Om produkten använts eller monterats gäller inte längre returrätten. Har varan hanterats i större omfattning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess funktion eller egenskaper kommer Rörfokus debitera dig som kund för värdeminskningen på produkten. Detta gäller även emballaget. Varan returneras komplett i originalförpackning för att returen ska godkännas. Observera att returer endast godkänns till fullt belopp om originalförpackningen är godkänd. Rörfokus har rätt att neka returer där varan eller förpackningen inte längre är i säljbart skick till fullt pris.

Vi tillämpar 14 dagars retur- och ångerrätt. 14 dagar gäller från det att du har tagit emot din vara.
Du anmäler din retur/ånger enkelt genom att kontakta vår kundservice.

Du mailar in till oss så hjälper vi dig med en retursedel, sen kan du enkelt göra en ny beställning på hemsida.

Genom att klicka HÄR kan du läsa mer.

Vår butik har stängt, men vi tar emot returer på vårt lager under eftermiddagar mellan 12-16. Vi tillämpar 14 dagars öppet köp från mottagande av varan.

Nej, vi kommer att korrigera fakturan/återbetala dig när varan har kommit in till oss.

Vanligtvis hanterar vi din retur inom 14 dagar, i vissa fall kan det ta upp till 30 dagar.

Paket som ej hämtas från utlämningsställe returneras automatiskt till oss inom 14 dagar, vi debiterar då en fraktkostnad för respektive kolli som skickats ut. Fraktkostnaderna kan du läsa om HÄR.

Återbetalning sker följande beroende på betalsätt:

Faktura: Om du har betalat din faktura via svea.com eller via deras app så sker en återbetalning automatiskt till samma konto ifrån Svea, syns på kontot inom 1–3 bankdagar från att returen är behandlad. Om du har gjort en manuell betalning via din bank så skickar i stället Svea ett återbetalningsformulär till din e-mail när returen är behandlad hos oss, när Svea har fått din information så gör dem återbetalningen vilket då kan ta några dagar extra.

Kortbetalning: Pengarna återbetalas direkt till samma kort ifrån Svea, syns på kontot inom 1–3 bankdagar från att returen är behandlad.

Direktbetalning: Pengarna återbetalas direkt till samma konto ifrån Svea, syns på kontot inom 1–3 bankdagar från att returen är behandlad.

Frågor gällande din order

Du kontaktar vår kundservice och meddelar att du vill avboka din order. Om din order redan har skickats från vårt lager är detta inte möjligt om ordern är packad och på väg till dig. Du kan ta emot din order och sedan bokar en retur via oss. Detta för att vi snabbare ska kunna återbetala dig.

Om er beställning inte har hanterats av oss så kan vi makulera den. Vi är dock väldigt snabba då vi har snabba leveranser. Chanserna för att vi ska kunna makulera er beställning är större om ni återkommer direkt efter att ni har lagt er beställning. Observera att vi inte kan garantera att det går att makulera en mottagen beställning eftersom den redan kan ha hanterats/levererats.

Alla avbeställningar ska göras skriftligen till vår kundtjänst. Observera att beställningen inte är makulerad förrän ni har fått en bekräftelse på det via mail. Beställningsvaror samt varor som produceras efter beställning går inte att avbeställa. Detta för att de tas hem från fabriken specifikt till er och har ej möjlighet att lagerhållas hos oss.

Genom att klicka HÄR kan du läsa mer.

Självklart, kontakta våran kundservice så hjälper vi dig.

Du får ett sms med en spårningslänk när varan är skickad ifrån oss. Om du inte har fått den kan du kontakta oss.

Ja, vi arbetar effektivt för att leverera er order så fort som möjligt så kan vi aldrig garantera en adressändring på en redan behandlad beställning. Då vi använder oss av extern fraktfirma så kommer vi att behöva meddela adressändringen till transportbolaget mot en självkostnad. Debitering på 450 kronor tillkommer per ändrad försändelse. Då önskad ändring måste ske skriftligt så ber vi er maila vår kundtjänst och uppge ert ordernummer, sändningsnummer (vid flera försändelser, uppge samtliga sändningsnummer) samt ny leveransadress.

Tar du ej emot din leverans eller hämtar din beställning returneras din order till Rörfokus. Beroende på leveranssätt hanteras returen på olika sätt.

Hämta i butiken

Har du valt hämta i vår butik som leveranssätt ligger din order i 1 månad från det att den anlänt till butiken innan den returneras till Rörfokus.

Utlämningsställe

Har du valt leverans till utlämningsställe ligger ditt paket kvar i 14 dagar. Om du inte hämtar ditt paket så returneras paketet tillbaka Rörfokus med returfrakt.

Hemleverans

Om avsändaren valt utkörning så levereras paketet till din dörr. Vi kör ut både till företag och privatpersoner.

Leveransen sker normalt sett vardagar mellan 9–17, beroende på vad avsändaren valt vid bokning. När du tar emot paket eller gods signerar du på chaufförens handdator för att bekräfta att du har mottagit leveransen.

Är du inte hemma när leveransen kommer, kan du alltid hämta din order vid transportörens terminal eller själv bekosta nytt leveransförsök.

Om alla leveransförsök misslyckas till dig så returneras din order till Rörfokus och blir debiterad för eventuellt tillkomna kostnader från transportören.

Frågor gällande betalningssätt/faktura

Nej, tyvärr kan vi inte ändra betalsätt i efterhand. Har du valt att betala med faktura via Svea kan du skifta till delbetalning i efterhand. Betalvillkor för detta finns på din faktura.

Du får din faktura i Klarna när ordern har blivit skickad ifrån oss eller till våra leverantörer.

Rörfokus E-Handel samarbetar med Svea för att hantera transaktioner. Detta ger både dig som kund och oss som företag en trygghet. Svea har flera olika betalningsalternativ, där du bl.a. kan välja bland faktura, delbetalning, kortbetalning, swish och köp nu, betala senare.
För att ta del av villkoren hänvisar vi till Svea Ekonomi.

Kontakta oss på kundserivce@rorfokus.se så hjälper vi dig.

Kontakta oss på kundservice@rorfokus.se och meddela vilken av produkterna som saknas så hjälper vi dig.

Har du inte fått någon orderbekräftelse? Börja med att titta om den finns i din skräppost. Finns den inte där så maila oss på kundservice@rorfokus.se och ange i vilket namn och mailadress ni lagt beställningen. Det går också att kontrollera i ditt Klarna-inlogg om din beställning registrerats. Vi dubbelkollar då att er beställning gått igenom och att ni angett korrekta kontaktuppgifter.

Vi kan inte ändra i ordrar som är under behandling, men skicka gärna ditt ordernummer så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig.

Kvittot hittar du i Svea eller kontaktar oss så kan vi hjälpa dig vidare.

Ja, vill du förlänga en faktura så kontaktar ni Svea så hjälper dom dig.

Hittar du inte svar på din fråga?

Vår kundservice går att nå genom mejl kundservice@rorfokus.se samt telefon (026 - 10 66 50) vardagar 8-11. Butiken är öppen vardagar 12-16.