FM Mattsson

Visar 1–25 av 416 resultat

FM Mattsson är Sveriges äldsta krantillverkare. Redan 1865 grundades FM Mattsson av Frost Matts Mattsson, och har sedan dess varit en föregångare för hela branschen. Till att börja med tillverkades urverksdetaljer till Moraklockan, luskammar, pinglor, spännen och baksporrar. År 1876 gjuter Frost Matts sina första fat- och pannmurskranar.

Läs mer

Blandare från FM Mattsson

En stor del av FM Mattssons framgångar genom åren har grundats av skickliga och uppfinningsrika människor. I generation efter generation har hantverkstraditioner gått i arv, och kunskaper om mässingens innersta hemligheter har vårdats ömt. Blandarna utmärker sig framför allt för sin höga kvalitet och sina innovativa tekniska lösningar. FM Mattsson var till exempel först med keramisk tätning, trädgårdskranar som inte fryser och två världsunika lösningar; mjukstängande ettgreppsblandare och säkerhetsblandare.

För de allra flesta är blandaren bara en vacker inredningsdetalj som ska leverera vatten och förhöja känslan i ett kök eller ett badrum. För oss som har jobbat med det här i över hundrafemtio år handlar det om så mycket mer. Vi ser estetiska värden också i insidan, att till exempel få utveckla tekniska lösningar och funktioner som gör att du spar vatten och energi, och därmed också vår miljö. Det är i grunden vad estetik handlar om för oss. Att alltid se till helheten. Ett bra exempel på detta är en av våra kranserier FM Mattsson 9000E. Den har en insida som garanterat håller vad utsidan lovar. FM Mattsson Siljan och också en populär och snygg blandarserie.

Bevattning trädgård & trädgårdsskötsel

Kranöverdel till FM Mattssons självdränerande vattenutkastare

133 kr
52 kr649 kr

Reservdelar dusch & badkarsblandare

Reservdelar Fmm 1000-serie

38 kr518 kr

Reservdelar köksblandare

Reservdelar FMM 4000 & 9000-serien

58 kr761 kr

Blandarhyllor, Tvålhyllor och hyllor för dusch

Tvålhylla FM Mattsson Krom Dubbel 9344-1000 för stång 18/24mm

420 kr

Övriga tillbehör blandare

FM Mattsson Reglerpaket 3860-1009

596 kr

Reservdelar dusch & badkarsblandare

Reservdelar Fmm 500-Serie

47 kr659 kr