Visar 1–25 av 236 resultat

PAX

Sedan andra världskrigets slut har världen gått från lidande och förstörelse till hopp om framtiden och fred. I Eskilstuna i Sverige var situationen perfekt för konstruktören och entreprenören Folke Andersson. När kriget tog slut startade han ett företag och började tillverka köksfläktar. Det var säkert ingen tillfällighet att han blev ”Pax” – Pax är det latinska ordet för ”fred”.

I takt med att Sverige fortsatte att blomstra utvecklade människorna nya vanor. Många människor duschade till exempel längre och oftare. Självventilerande fläktar i badrummen var inte tillräckliga. Folke Andersson, som nu har flyttat sitt huvudkontor och sin produktion till Herreforsnas i södra Sverige, har hittat en lösning, och Pax har utvecklat och lanserat Sveriges första våtrumsfläkt.
Läs mer

Varje år säljer Pax cirka 100 000 fläktar. Tre miljoner Pax-fläktar har sålts sedan Folke Andersson grundade företaget och har bidragit till att förbättra luftkvaliteten i svenska hem.

2013 förvärvades Pax av Volution Holdings och ingår nu i den börsnoterade Volution Group plc, en ledande leverantör av ventilationsprodukter med stora marknader i Storbritannien och Norden.

PAX strävar efter att fortsätta Volke Anderssons innovationer. Idag erbjuder dom ett brett utbud av värme- och ventilationsprodukter som bidrar till en hållbar, modern och hälsosam livsmiljö.

Badrumsfläkt

Väggrör 2-pack

166 kr

Fläktar Ventilation

Kallrasspjäll Calima

163 kr

Takhuvar & Ytterväggsgaller

Ytterväggsgaller röd

166 kr

Takhuvar & Ytterväggsgaller

Ytterväggsgaller vit

161 kr
-19%

Tilluftsventiler & Galler

Tilluftpaket Pax Rmp 100 2602-5

355 kr

Takhuvar & Ytterväggsgaller

Ytterväggsgaller svart

178 kr

Fläktar Ventilation

PAX Passad kallrasspjäll

408 kr

Fläktar Ventilation

PAX Täckplatta

174 kr

Fläktar Ventilation

Noskona Passad

229 kr

Takhuvar & Ytterväggsgaller

Ytterväggsgaller Pax 100 Svart

127 kr