Purus

Visar 1–25 av 350 resultat

Purus

Purus är en ledande skandinavisk tillverkare av produkter för krävande miljöer som badrum och kök. Företagets huvudprodukter är golvavlopp, golvrännor, inredningsavlopp, beslag i rostfritt stål och sanitetsgods i rostfritt stål. Purus starka ställning på den skandinaviska marknaden är ett resultat av pålitliga produkter, innovativ teknik och utmärkt kundsupport.

Den mest kända Purus-produkten och den som är mest förknippad med varumärket är Floorwell, som finns i alla hem idag. Purus Floorwells historia går tillbaka till 1945, då företaget förvärvade Sjöbo gjuteri i Sjöbo Brooke, som ursprungligen tillverkade rördelar.

Läs mer

Tio år senare inleddes ett samarbete mellan den dåvarande vd:n Bengt Spornberg och arkitekten Harry Karlsson. Harry reste till USA för att lära sig mer om den senaste utvecklingen av nästa generations golvbrunnar. Han gav idén namnet Purus (latin för ren).

Idag, 75 år senare, är Purus marknadsledande i Sverige. Tusentals golvbrunnar och tillbehör levereras varje vecka från våra fabriker i Ystad och Smålandstenar, vilket gör oss till Skandinaviens största tillverkare av golvbrunnar.

Purus är stolta över detta och kommer att fortsätta vårt arv av innovation, funktionalitet och design i framtiden.

Entreprenörskap, kreativitet och innovation har gått i arv genom generationerna, och idag är familjen Sponberg den 12:e generationen som är verksam inom koncernen.

Lokal produktion med stolthet över svenskt hantverk gör det möjligt för oss att erbjuda ett brett produktsortiment till konkurrenskraftiga priser och korta transportvägar. Viktigast av allt är att deras egen produktion gör att dom kan garantera en hög nivå av kontroll över både kvalitet och miljö.

Vattenlås golvbrunn & badkar

Vattenlåsinsats Purus Ran Golvbrunn

215 kr

Tillbehör golvbrunnar

Purus Renspropp 32 mm

40 kr

Tillbehör golvbrunnar

Purus Renspropp 25 mm

44 kr

Vattenlås golvbrunn & badkar

Vattenlåsinsats Purus Tyr ROT Golvbrunn

219 kr

Vattenlås golvbrunn & badkar

Vattenlåsinsats Purus Delta Golvbrunn

193 kr

Tillbehör golvbrunnar

Purus Sil Sl/150S Plast, Snäpp

104 kr